MakeupRSaveti

MakeupRSaveti

10 September 2013

Moje đubrence - potrošeni proizvodi (letnje izdanje) #2

Nastavljamo istim tempom, nadam se da vam nisu još uvek dosadili moji svakodnevni postovi, jer je tek četvrti dan od 10 koliko sam planirala da pišem uzastopno :D Pošto ste u jučerašnjem postu mogle da vidite koje sam proizvode za kosu i higijenu potrošila, danas prelazimo na deo na koji sam jako ponosna jer sam istrošila, a to šminka. Pošto se kontrolišem i kupujem samo šta mi STVARNO treba, srećna sam kada nešto potrošim, pa mogu opet u kupovinu. Mislim da sam počela da nedostajem DM-u koliko retko ga posećujem...



L'oreal dvofazni skidač šminke sa očiju - ovo je pravo malo čudo, u 2, 3 potreza skida najtežu šminku sa očiju i karmine koji tetoviraju usne. Trebalo mi je vremena da se priviknem na korišćenje, redovno sam zaboravila da promućkam, što je neophodno jer skidač ima 2 "dela" koji mućkanjem treba da se sjedine da bi to bilo ono pravo. Da ne bih stalno isto koristila, sada sam kupila Mixa dvofazni skidač i gotovo je podjednako dobar (jedan Bambi više ide ovom L'orealovom), a isto koštaju (500RSD, tj. 4, 5eura).

Dr Pierre Ricaud piling za lice - ovaj piling je u ne tako velikom pakovanju, ali mi je baš dugo trajao, iako sam ga često koristila, jer je dovoljna mala količina za celo lice. Malo su grublje granulice u njemu, što se meni dopada, ne volim piling koji mi mazi lice, nego nešto konkretno, naročito što mi se koža oko nosa često peruta, pa mi treba nešto da odstrani to...

Avon Planet Spa White Tea okrepljujuća maska za lice - inače sam veliki obožavalac Avon maski, pa tako i ove... Prozirna je, pa kad se osuši na licu, izgledate kao plastična lutka. Zaista osvežava, što mirisom, što uklanjanjem nečistoća sa lica.

Sephora Head To Toe Hydrator - ovu kremu možete koristiti za lice, telo i kosu, tako na njoj piše, tako sam i ja radila, svuda sam je mazala... Predivno miriše, to joj je najveći kvalitet, što se nege tiče, ništa specijalno.

Bioten vlažne maramice za skidanje šminke - ove maramice su me oduševile, jer odlično skidaju šminku, mekane su i lepo mirišu (to napominjem vezano za svaki proizvod, jer je meni, koja sve njušim, to baš bitno)

Baby vlažne maramice iz Lilly-ja - njih uvek imam u kući, ali su gore pomenute mnogo bolje za skidanje šminke. Ovima je prednost cena, često su na akciji, a dugo traju. Zadovoljna sam i njima.


Orahovo ulje - najgora stvar sa kojom je moja kosa došla u dodir, posle blanša... Uopšte mi nije prijalo, čak mi je isušilo kosu i dovelo u stanje gore nego što je ikada bilo. Big no-no. A ne znam zbog čega. I ono je potrošeno, valjda je moj otac podmazivao vrata time :D Ovo je zapravo mineralno ulje sa dodatkom orahovog, ali opet ne znam što je takav očaj.


Versace Crystal Noir parfem - potrošila sam oba koja sam imala :( I tužna sam, ali sam mu našla dobru zamenu, tako da nije strašno. Obožavam ovaj parfem, baš je po mom ukusu!




Max Factor Creme Puff (nijansa Translucent) - ovo bi trebalo da bude navodno transparentan puder, ali su malo slagali... Nije, ali nijansa odgovara mom tenu. Meni je ovaj puder u kamenu prilično težak za lice, pa sam ga koristila povremeno, najčešće za večernju šminku, jer mi daje previše "lutkast" izgled tena.

Essence Mattfying compact powder (nijansa #9 soft tan) - ovaj puder sam koristila za konturiranje lica, odlično se pokazao u te svrhe. Najčešće kupujem tamne pudere, jer su mat za razliku od većine bronzera, a i essence proizvodima su pristupačne cene, što je još jedan plus...

Rimmel Stay Matte puder u kamenu (nijansa #005 Silky Beige) - ovo je definitivno moj omiljeni i ko zna koji po redu ovakav puder... Savršeno matira lice i ne moram posle stavljanja njega ništa da popravljam, što mi je naročito bitno. Ostalo mi je malo pudera po ivicama, ali koristim pufnu za nanošenje, pa me mrzi da "omazujem" :D

Essence I love Extreme crazy volume maskara - o njoj sam sve potanko napisala ovde . Tu sam pisala o prvim utiscima, oduševljenje je ostalo do kraja.

Max Factor False Lash Effect maskara - e, za razliku od prethodne, ova mi baš i nije "legla"... Posle određenog vremena je počela da mi slepljuje trepke, a to niko ne voli! Jedva sam je potrošila!

L'oreal True Match Mineral puder (nijansa Soft Sable) - ovaj puder sam obožavala, jedino mi se ne dopada ova četkica koja je dosta gruba, pa sam koristila drugu za nanošenje. A onda mi je malo dosadio, pa je trošenje do kraja potrajalo.

Avon Perfect Eyebrow Pencil (nijansa blonde) - ovu sam olovku pominjala u svom videu i postu vezanom za popunjavanje obrva . Sada trošim novu koju sam srećom kupila pre nekoliko meseci, jer su ih izgleda povukli iz prodaje, što im i nije pametno, jer su ove olovke odlične! Ja sam ovu zarezivala dok je moglo, kao što možete primetiti na poslednjoj fotki.

Eto, to su moji potrošeni proizvodi, imam još nekoliko komada šminke koji su na izdisaju, pa će verovatno uskoro biti još jedan ovakav post. 
Pošto sam potrošila pudere u kamenu, treba mi vaš predlog koji da uzmem sada (neki drogerijski)? Malo bih da promenim. Da napomenem da volim skroz mat lice :)


Grli vas Magdalena,

kuckamo se sutra 


34 comments:

  1. Svaka čast na količini potrošenih proizvoda, neke i ja koristim.. :)

    ReplyDelete
  2. Dr Pierre Ricaud? Kakav je ovo francuz, zasto nisam ranije cula za njega i u kakvom ste odnosu? :)
    Za razliku od tebe, ja mrzim Rimmel Stay matte. Jer ne stejujem met.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neki dalji rođak, divan čovek :D Šalim se, dobila sam to iz Fr., korisitila sam pre i neku kremu, odlični su mu prozvodi...
      Ja adorujem met, nisam u fazonu "we're shining, it's blinding", no way!

      Delete
  3. Vidim dosta stvari koje volim i koristim- Dove dezodorans i kupka,Afrodita sampon,Loreal True Match,Rimmel Stay Mette, I love extreme maskara.:)

    ReplyDelete
  4. Svidja mi se ovo tvoje djubrence! :))) Mnogo slatko pises i sto je najbitnije - jednostavno! :)

    Slazem se za Max factor creme puff, em nije translucent, em mi nije odgovarala nijansa. Rimmel cu bas da probam, a Versace sam kupila pre neki dan i odmah su me muskarci opkolili u busu :)))))

    A koalica je preslatka ^_^ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! Nisam htela da pravim neku nauku od bloga, pa je ovako opušten fazon, ali da ipak ima nekih korisnih informacija :)
      Valjda moj muškarac neće da pobegne od mene sad kad više ne koristim Versace :D :D
      Jeste, moja omiljena živuljkica :)

      Delete
  5. Koju si zamenu Versace parfemu nasla? Ja ga obozavam...
    Inace koliko god da volim Loreal dvofazno, nasla sam mu zamenu sa Garnier dvofaznim i podjednako je dobro, ima ga vise u pakovanju i dosta je jeftinije.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bvlgari crystalline, malo je blaži, ali ima tu neku notu...
      Onda kad potrošim ovo Mixa, uzimam to, pošto sam i ovo L'oreal na tvoju preporuku uzela i odlično je!

      Delete
    2. Da da secam se da sam ti rekla da ga potrazis :)
      Znas da imam osetljive i kilave oci i da me sve zivo pecka od skidaca, ali ni sa Garnier nemam problema tako da vredi da ga potrazis :)
      Hvala na preporuci za parfem, bas cu da ga njusnem :)

      Delete
    3. Čim potrošim ovo Mixa, uzimam to :)
      Njušni, pa mi javi kako ti se čini :)

      Delete
  6. A moras ti neku pemilu sliku da stavis na kraj :DD Ok ok kupicu konacno taj Rimmel puder za matiranje! Koliko su ti trajali parfemi? Ja moje parfeme koristim ali ih bas apsurdno dugo trosim i nikad mi nije jasno kako je moguce da mi toliko traju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šta ću :D
      Mislim da se nećeš pokajati...
      Meni baš dugo traju, doduše koristim više uporedo, ali čak i po nekoliko godina ih koristim iako svakodnevno prskam :)
      Znači, nisam jedina. Jednostavno ne volim da se ljudima povraća koliko sam parfema stavila, prsnem 2x i to je to :)

      Delete
  7. Jesi probala essence onaj "beli" sto je pakovan kao kameni?Njega hvale dosta za matiranje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam, a čula sam dosta pohvala za njega i ja... Hvala za predlog :)

      Delete
  8. Bravo!
    I ja se lomim između dugogodišnjeg favorita Loreala i Mixe, Mixa me je oduševila!

    ReplyDelete
  9. Koristimo mnogo istih stvari :) Slazem se da je orahovo uzasno. Konkretno od tog proizvodjaca jer sam probala od istog i kokosovo i bademovo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je kosa izgledala kao da sam je propržila na tiganju posle njega ;(

      Delete
  10. Essence maskara je fantastična, slažem se i za parfem, jedan od mojih omiljenih:D I mene zanima koju si mu zamjenu našla? Što se tiče drogerijskih pudera u kamenu nemam favorita, ali ti preporučujem da probaš Manhattan u prahu (ima li Manhattan kozmetike još uvijek u Srbiji?), savršen puder koji odlično matira:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Napisah već Caki, Bvlgari, ne znam koliko su slični zapravo, meni jesu, po mom su ukusu :D
      Sad je stigao kod nas, taman ću njega da kupim, da isprobam :) Hvala!

      Delete
  11. Imam Versace parfem i obozavam ga! Sad sam već prešla pola bočice pa ga kao štedim da ne ode brzo :D

    ReplyDelete
  12. ovo je više nego gomilica :D

    ReplyDelete
  13. Mmmm... Crystal Noir <3 Jedan od mojih najdrazih parfema...i ja sam skoro potrosila moj :(
    Stay Matte obozavam ;)

    Ja se i dalje pitam kada cu uspeti da objavim ovakav post :( Nikako mi ne polazi za rukom :( Ja nista ne ispraznim do kraja i to me bas nervira :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako sam i ja ranije, ne stignem ni do pola proizvoda i onda potrčim da kupim novi. Sad sam naterala sebe da se strpim dok ne vidim dno, a onda odem u kupovinu kako nagradu što sam bila dobra :D

      Delete
  14. Opa, bas si redovna nisam to ocekivala od tebe :)

    Moram da kazem da sam zbog tebe uzela roze Bioten maramice za skidanje sminke i stvarno su vrhunske :)
    Ja ih najvise koristim za "suvo pranje" cetkica, ako me kontas na sta mislim! :D

    Svaka cast za potrosene stvarcice, ovakve postove podjednako volim kao i one o novim kupovinama !

    Puno pozdrava, Alekta*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, potrudiću se svih 10 dana da objavljujem post...
      Drago mi je da ti se dopadaju, ja sam uzela ponovo, sada neke zelene, nadam se da su podjednako dobre.
      Razumem, to i ja praktikujem, trljam četkicu o maramicu dok ne prestane da ostavlja trag.
      Drago mi je :)
      Pozz :))))

      Delete
  15. evo prijedlog za jedan od dana:mackalice-losioni,kreme..za tijelo :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dogovoreno, to će verovatno biti 10i dan :)

      Delete
  16. A ja sam htela Loreal True Match samo da kupim zbog cetke :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolje što nisi :D Ali sam puder je dobar!

      Delete