MakeupRSaveti

MakeupRSaveti

16 September 2013

Moja nega tela - kreme i losioni

E, došao je i taj poslednji dan mojih "10 dana blogovanja". Ne znam da li vas je smorilo što sam svaki dan objavljivala... Sada ću napraviti malu pauzu (mada imam dosta ideja, tako da ne morate da brinete da me neće dugo biti). Uglavnom, bilo mi je zabavno, ali i naporno da uz svakodnevne obaveze uspem da spremim post. Ali mislila sam da bi to bilo lepo, pošto sam u poslednje vreme zapostavila blogovanje.


Jedna od čitateljki je poželela da napišem post o nezi tela, pa će to biti tema za danas...


Koristim ne tako mali broj proizvoda i malo mi je falilo da na mapi tela obeležim gde šta nanosim :) To je moj svakodnevni ritual nakon tuširanja i uživam u tome. Naročito što mi je koža tela izuzetno suva, a volim da se dugo tuširam i tako je dodatno isušim, pa mi prija kada se izmažem za sve pare, da me koža ne svrbucka.


Nivea mleko za telo (sa bademovim uljem i sa shea maslacem) - ok, tek sad kad sam uzela da čitam kako se zovu ova mleka, saznala sam sa čim su. Ja ih znam kao svetloplavo i tamnoplavo. Uvek ih korisitim i to već godinama. Naročito noge jer mi se koža peruta koliko je suva u tom delu. Ovo svetlije mi više prija leti, jer je tamno dosta masno, pa još ako krenem da se znojim, izgledam kao domaća masna supica. Uglavnom, oba mleka su odlična ako imate suvu kožu kao ja. Uvek ih koristim, pa preko stavim neko mirišljavo mleko.


Laura Vandini Cashmere losion za telo - ovaj losion vam je poznat iz mojih mesečnih favorita. Sadrži u sebi proteine kašmira, a miriše na egzotično cveće, vanilu i kokos. Miris je neverovatno lep. Ima sitan šimer u sebi, ali i lepo hrani kožu i lagan je.


Balea krema za telo od borovnice - skoro sam uzela ovo mleko, jer obožavam njihova mleka zbog mirisa i uopšte me ne čudi što na svakom pakovanju stoji napomena da nije za jelo, verujem da svi padaju u iskušenje da zahvate malo i liznu :D Namenjeno je normalnoj koži, sadrži ulje jojobe i vitamin E. Srednje je gustine i lepo se razmazuje. Ono što me fasciniralo je da je miris toliko intenzivan i trajan, satima miriše, za razliku od većine mirišljavih mleka koja dosta brzo ispare.


Nivea Baby SOS krema - ovu kremu sam kupila po preporuci Cake, jer je pisala o njoj i nahvalila je. Ova krema ima shea buter u sebi i omega 6 lipide. Ne sadrži parabene i namenjena je osetljivoj koži. Kažu da trenutno umiruje crvenu, nadraženu i suvu kožu i pomaže u prečavanju svraba na prirodan način. Slažem se sa njima, kad god bi mi se koža na nekom mestu iziritirala, ovo bi me odmah spasilo. Takođe je koristim nakon depilacije. Prilično je masna i mogu da se uporedim sa Pavlovićevom i po mirisu i po strukturi, samo što je za nijansu manje masna.


Avon CelluBreak - anticelulit losion sa dvostrukim delovanjem - prvi put sam ovo leto počela da koristim nešto protiv celulita. Mislila sam da su te kreme prazne priče, ali sam imala prilike da se uverim da baš i nije tako. Testirala sam ovaj losion - jedno vreme sam ga mazala, a jedno nisam, a sve vreme sam se nezdravo hranila i razlika je velika. Kada sam mazala, celulita gotovo da nije bilo, dok je bila totalno druga priča kada nisam... Na pakovanju piše da treba mazati ujutru i uveče, ja sam koristila samo jednom dnevno. I vodila računa da mi koža nije iziritirana nečim pre nanošenja.


Nuxe ulje - ovo ulje koristim povremeno, njime mažem dekolte. Mislim da ste pohvale na njegov račun čule mali milion puta, tako da ja neću dodati ništa specijalno, sem da divno miriše, lepo sija, ne ostavlja masne tragove (jer je suvo ulje) i lepo neguje kožu. Uvek imam i koristim (ili ovo zlatno ili obično).


Toliko od mene, vreme je da vas malo odmorim... Planiram da se posvetim snimanju videa, tako da možete očekivati neki novi u skorije vreme.

A volela bih da mi napišete šta vi korisitite za negu tela.

Doviđenja :)

Ljubim vas, 
Magdalena


36 comments:

  1. Znaci nivea sos kremu na spisak :P

    ReplyDelete
  2. Pravicu se da ovo Nuxe ulje nisam videla i da nisam ljubomorna sto ga nemam :D

    ReplyDelete
  3. Niveu nesto ne volim mnogo. Ava Avon mazalica protiv celulita da li hladi, greje ili nista od navedenog? Ako vec kazes da je dobra probala bih je. Takodje gde si kupila Nuxe ulje i koliko si ga platila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ponekad hladi, ali gotovo neosetno, meni je bila dobra. Probala sam i Nivea, ali mi se ljuštila koža od nje :/ Dobila na poklon iz Francuske Nuxe, tako da ne znam... :)

      Delete
  4. Samo ti piši:).I bila si vrijedna,dopuštamo malo odmora ;). Šta reći o Nivei, sem da jekultna, Imala sam ovaj Laura losion i dopada mi se, a imala sam i onu drugu varijantu,onaj sivi, ni on nije loš, o Balei da ne pričam, sve kupujem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno sam zaslužila :)
      E, samo sam ovaj Laura probala, taj sivi nisam...
      Ja do sada nisam probala ništa od Balee da mi se ne dopada :D

      Delete
  5. e dobro je, čekala sam da neko napiše nešto o balei, uzimam je sigurno!

    ReplyDelete
  6. Probala bih Avon anticelulit losion kad kažeš da se ipak primeti razlika.
    I Nivea baby mi je zapala za oko :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam je primetila :) Ova krema je odlična ako ti je suvlja koža ili je iziritiraš nečim!

      Delete
  7. Nažalost Nivea mi nije više ista kao prije, od kako su joj promijenili ambalažu , ni formula mi nije ista.

    ReplyDelete
  8. Vidim ja da smo se sve zaljubile u borovnicu :) Ovo Nuxe ulje zelim da ti ukradem <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kako da se ne zaljubimo kad je divna :)
      Držim ga u sobi u ormaru, sa desne strane (da ne lutaš mnogo) :D

      Delete
  9. Ništa bez Nivee, ali i Balee :D Nisam znala da je tako dobra Nivea baby, a kako imam osjetljivu kožu svakako ću probati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nivea, Balea, Velnea :D :D
      Probaj, nadam se da će ti biti dobra :)

      Delete
  10. Ne volim Niveu, ali moram da probam Sos :)

    Gde kutujes Nuxe ulje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :O Ne voliš niveu :D
      U Francuskoj je kupljeno :)

      Delete
    2. Neee, nikako mi ne odgovara :(

      Delete
  11. Preslatka je slika na kraju, kao i tvoje kreme! :)

    ReplyDelete
  12. Laura Vandini i Balea zvuče kao nešto u šta bih rado zavukla svoj nos :)

    ReplyDelete
  13. nemam nista od proizvoda sem NUXE ulja koje je nesto najsavrsenije na svetu :) ja ga mazem na lice uvece pa mi ujutru bude divna koza, na kosu i nema za sta sve nije!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako imaš Nuxe, ništa ti ni ne treba više :)))

      Delete
  14. Bas mi je drago da ti je odgovarala baby kremica :) Posle depilacije pravi spas :D
    Lepe su ti mazalice, slazem se da nista bez Nivee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve se slažem sa tobom i hvala na preporuci :*

      Delete
  15. Moram priznati da nisam ništa od toga probala, ali jako želim Nuxe ulje <3

    ReplyDelete
  16. To uljeeee... Mmmm...

    Zainteresovala si me tim Laura Vandini losionom...vanila i kokos...kako sam to propustila u zivotu? :D

    I ja obozavam Niveu <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam, dosta propuštaš, ako ćemo iskreno :)))
      :*

      Delete
  17. Jao sto lepo deluje ovo Nuxe ulje i Laura Vandini losion, moram da kupim. :))

    ReplyDelete