MakeupRSaveti

MakeupRSaveti

14 January 2015

NYX baza za senku


Tema ovog posta je proizvod koji koristim svakodnevno već duži vremenski period, a pominjala sam ga više puta i koristila u svojim makeup tutorijalima, pa mislim da je zaslužio da mu posvetim više pažnje.


NYX baza za senku je u staklenoj teglici, sa belim poklopcem i u boji je kože. Doduše, nešto tamnije od mog tena, ali ubrzo nakon nanošenja se stopi sa bojom kože, pa se razlika ne primećuje.

Proizvodi se i u sedefasto beloj i beloj boji, međutim, takve baze su idealne za jarke boje, koje ja koristim vrlo retko, tako da nisam ni imala želju da ih probam.




Kao što sam pomenula u jednom od svojih videa, prvi put kada sam stavila ovu bazu, samo što nisam kašičicom izvadila i stavila na kapak i izazvalo je suprotan efekat od onoga koji sam želela da postignem. Ne znam šta mi je bilo, naročito što na početku svakog tutorijala upozoravam devojke da je minimalna količina baze dovoljna.


Baza je kremasta, klizi po kapku i ispunjava glavne zahteve koje dobra baza za senku ispunjava - od oka pravi lepo platno za "mazanje", intenzivira boju senke i sprečava da se ona trusi i skuplja u pregibu.

Ono što je odlično kod ove baze za senku je činjenica da pojačava intenzitet senke MNOGO. Već godinama ne stavljam senku na oči bez baze, ali kada sam uradila swatch na ruci, bila sam zaprepašćena razlikom! I same se možete uveriti. Na fotografiji je Bourjois senka.



Takođe, intenzitet boje senke se ne smanjuje vremenom i jedino će se ista skupiti u pregibu ako stavite previše baze. Zbog toga što je mrvica dovoljna da vam senka ne mrda sa kapka ceo dan, moje pakovanje, koje koristim mesecima izgleda kao gotovo novo i verujem da će trajati večnost.

A sve ovo po ceni od  739,00  dinara.

Ova baza je baš po mom ukusu, koristim je i za dnevne varijante, ali i za specijalne prilike.

Da li ste je vi probale? Kako vam se dopada?


18 comments:

  1. Joooj koliko meni ova baza nije odgovarala. Nekako mi je pretvrda. I koliko god malo da je stavim uvek se nakupi u pregibu senka. I to brzo. I ne pojacava nesto mnogo boje. Avon zakon. Jeftinija i sto puta bolja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moguće da ti je zapao neki loš primerak, ja nisam imala nijedan od navedenih problema :) I ja volim Avon bazu :)

      Delete
  2. Nisam je probala, do god postoji avon baza, ne verujem da cu je menjati. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slične su baš, samo što je Avon kremastija :)

      Delete
  3. Meni je isto ova baza pravila ponekad problem sa popuštanjem efekta. Skupljala se u pregibu, za razliku od bele varijante koja je mnogo bolja. Nije samo za jarke boje, mnogo lepo ističe i neutralne smeđe i lepo posvetljava ispod obrva. Ali samo malo, pošto je, jelte, nanosim najminimalnije moguće.

    ReplyDelete
  4. Pri kraju mi je Inglot baza, pa cu verovatno probati ovu, dok ne odlucim da dam 3000 za MAC Painterly Paint Pot :D :D :D
    Zvuci mi sjajno i nadam se da cu i ja biti zadovoljna koliko i ti ;) :***

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja se nadam... Kupi obe :D :D :D :*********

      Delete
  5. Ja imam ovu i onu belu. Ova je super za neke neutral lookive ali se slazem sa uncleabadash da je bela definitivno bolja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikad ne bih rekla, onda definitivno sledeći put uzimam belu :))))

      Delete
  6. Ja koristim Artdeco i Avon bazu i obe su mi jako dobre s tim što je Avonova dosta jeftinija i više mi odgovara za mat senke a Artdeco za šimeraste...tako da kombinujem čas jednu čas drugu :-) Od NYX sam planirala onu belu bazu da kupim jer volim jarke nijanse senki....ali nisam sigurna šta je bolje jer vidim da za to koriste i onu belu NYX jumbo olovku. Tako da dilema ostaje :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je Avon odlična, a sa Artdeco se nisam baš "pronašla" :D Možda ti je bolje u tom slučaju da uzmeš Jumbo u nijansi Milk :)

      Delete
  7. Ja sam probala sedefastu, ali mi se uopšte nije dopala, bila mi je baš suva i nezgodna za korišćenje. :( Idealna baza mi je Urban Decay original.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš šteta :( Meni je ova "obična" sjajna... A UD mi je sledeća baza koju kupujem :)

      Delete
  8. Nisam je probala, ali meni je najdraža TF shadow insurance.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meeeni je... I traje večnost! Jedino što u je skuplja malo, jeste da vredi i da košta duplo više, ali kad treba da izbiješ iz džepa, ne bude lako :D

      Delete
  9. nevezano uz post a vezano uz 'ćaskanje video' SUPER je i čekamo i druge teme!!! :-*

    ReplyDelete