MakeupRSaveti

MakeupRSaveti

16 October 2013

Novo kod mene - oktobar 2013

Možda sam zaostajala i zabušavala u pisanju na blogu, ali u kupovini i dobijanju poklona u poslednje vreme, nimalo!
Preko leta sam baš dosta stvari potrošila (možete videti post o tome ovde), a nastavila sam u tom ritmu i sada kada je počela jesen, pa sam rešila sebe da počastim malo, a nisu ni drugi, meni dragi ljudi zaboravili šta ja sve najviše volim :)
Sledi kilometarski post.


Kao što sam vam pominjala, mnnnooooogo volim Versace Crystal Noir, potrošila sam skoro drugu bočicu i bila sam malo tužna, a onda sam na poklon dobila ni manje ni više 90ml istog. Mojoj sreći nema kraja, nisam još počela da ga koristim, smoriću se kad ga opet potrošim, pa maksimalno odlažem arčenje.

Drugi parfem mi je igrom slučaja pao šaka - Roberto Cavalli 40th anniversary. Dobila ga je moja sestra, ali ona ne voli takve parfeme, pa mi ga je prosledila. Nije da se žalim, meni se baš dopada! Ovako ga opisuju: Novi parfem je senzualan, luksuzan i glamurozan. Namijenjen je divljim kraljicama, ikonama mode i ekstravagancije. Kompozicija se otvara egzotičnim i svježim notama maline osvijetljenim zelenom jabukom i ružičastim biberom. Srce je glamurozno sa šarmantnim notama cvijeta narandže, jasmina i delikatnog heliotropa. Baza je intenzivno senzualna sa kedrom, pačulijem i vanilijom. - prepoznala sam se!



Nastavljamo "mirišljavim" tempom - sledeći novitet su pilinzi - Balea piling sa mlekom i limunom i Oriflame Aloha Beach. Bila sam dugo u potrazi za pilingom, pa sam se odlučila za ovaj Balea, jer volim grublje pilinge (koji za moju suvu kožu i nisu baš najbolji, ali ja volim i imam pravo da koristim). Oriflame je nešto nežiniji, granulice su dosta sitnije. Zajedničko im je da imaju prelep, osvežavajući miris. Što ja volim najviše na svetu :)


Sledeći novitet je kupka Oriflame iz Discover kolekcije - Taj Mahal Oriental Sunrise - volim orijent i jako mi je primamljiv, ali ova kupka miriše malo jače nego što ja volim, pa nisam preterano oduševljena. A i zbog suvoće kože mislim da mi neće baš biti odgovarajuća, ali dobro - naći će se kad nestane sredstva za potiranje.

Lycia trake za depilaciju lica - u pakovanju ima 20 tračica, a koštaju oko 200 RSD. Do sada sam koristila kremu za depilaciju za uklanjanje nausnica, ali su mi se ove tračice pokazale kao bolje rešenje jer je trajnije. 


Što se proizvoda za kosu tiče, kupila sam:


Balea šampon za suvo pranje - danas sam ga prvi put probala, zaista je dobar, kada morate da izađete napolje neplanirano, a ne želite da sam kosa sija kao tiganj, idealno rešenje. Sviđa mi se što daje i volumen kosi, ne bude slepljena, a košta samo 250 RSD (malo više od 2 evra).

Allin šampon protiv opadanja kose - pošto je jesen, a u tom periodu većini naroda (meni hvala Bogu se podrazumeva) opada kosa, kupila sam ovaj šampon jer sam videla da je na drugima pokazao odlične rezultate, a koristim već duže njihov losion i kosa mi baš lepo i brzo raste. Cena je oko 400 RSD.

Pantene serum za obnavljanje ispucalih krajeva - ovaj serum stavljam na mokru kosu i onda opet umotam peškirom (kao što sam radila sa onim iz Avona, pisala sam već u postu o nezi kose ovde). Odlično mi se pokazao, mada sam čula dosta devojaka da se žali na njega, ne znam zašto :)

DeadSea maska od blata protiv opadanja kose - ovu masku mi je kupila drugarica u Crnoj Gori, počeću intenzivno da je koristim, nadam se da daje dobre rezultate... Lepo miriše, to je jedino što za sada mogu da kažem o njoj.



Suzdržavam se od kupovine šminke, ali sam postala malo manijak za lakove za nokte... Ovo su noviteti:


Na Sajmu kozmetike sam izbunarila 2 OPI laka iz famozne korpice u kojoj su lakovi koji koštaju "samo" 500 RSD (nisam lakoholičarka, pa mi je svaki lak koji košta preko 350 dinara skup) - Moji ljubimci se zovu Save me i Spark De Triomphe. A htela sam da kupim neke neutralne, ali su me ZLE BLOGODRUGARICE nagovorile! :D

Miss Sporty Check Matte - prozirni matirajući lak koji sam uzela na preporuku Vedrane Cajke, platila sam ga nešto više od 300 RSD, posvetiću mu poseban post...
Kiko lakove br.  623 (Mirror plavičasto sivi) i 834 neke biserno plave boje, koje još nisam probala, mada jedva čekam!

Golden Rose Rich Color #49 - prelepa plava nijansa, a kao što sam nekoliko puta pomenula, mnogo volim njihove lakove, naročito ove Rich Color
Golden Rose Holiday #64 koji je teksturni, bordo, idealan za jesen. Meni je trebalo 2 dana da se priviknem na tu nijansu na mojim noktima, ali na kraju mi se dopao.



Uzela sam i ulje za zanoktice na Dijaninu preporuku, nisam ga nikada do sada koristila. Ovaj se zove Nail System prima, sa bademovim uljem. Ovo mi je bilo neophodno, jer su počele u poslednje vreme da mi se pojavljuju zanoktice.


Nitnice za nokte - poklon od Di, sa Sajma, jedva čekam da ih stavim na nokte, u fazi sam osmišljavanja manikira.



Front Cover New Sparkler set koji je zasluženo bio tema prethodna 2 posta, kliknite ovde i ovde, ako niste već pročitali moje utiske o njemu. 



Do sada sam bila na "makeup dijeti", suzdržavala sam se dugo kupovine, bila sam dobra i štedljiva, pa su me drage devojke častile onim što ja najviše volim. Najslađe (meni) sam ostavila za kraj:


Mac Carbon Matte - duuugo, dugo sam bila u potrazi za dobrom crnom mat senkom, bezuspešnoj, požalila sam se Snupiju i ona mi je kupila ni manje ni više nego ovu MAC. Umrla sam od sreće, o njoj ću posebno pisati.

Kiko pigmenti #19 i #27 - jedna je neutralna bež nijansa koja može poslužiti i kao senka i kao hajlajter, dosta diskretna, a opet savršeno lepa. Sviđa mi se i pakovanje koje je baš veliko, tako da će trajati. Druga je narandžasta i već sam smislila look koji ću da napravim pomoću nje, ove nijanse izgledaju odlično na očima.

NYX pigmenti - Mocha (LP20) i Nude (LP01), prelepe šimeraste nijanse, o kojima ću pisati uz još par njihovih pigmentića koje imam, jer ima zainteresovanih :) Hvala za prelepe pigmente <3

NYX Wonder Pencil u nijansi Medium (#WP02) - nisam je još probala, ali blogodrugarice jesu i zadovoljne su, ima više namena, ali ja ću je koristiti ispod oka, da mi oko izgleda svežije i krupnije.

Deborah HiTech rumenilo u nijansi Rose Pesca - imam već Papriku, odlično je, a ovo koje sam dobila od jedne mnogo drage osobe je njihovo najpopularnije rumenilo, kao i Paprika, odgovara većini devojaka.



To su moji noviteti, da li vam se dopadaju?






Do sledećeg kuckanja, šaljem vam najveći poljubac!

59 comments:

  1. Istovremeno objavljivanje noviteta! Jeeej :D Jao kako mi je drago sto si nahvalila ovaj suvi sampon, vec sutra ga kupujem! Inace i ja koristim Lycia tracice i menjam, nekada one za osetljivu kozu, nekada neke druge, ali uvek Lycia.
    P.S. Bas su zle te blogodrugarice koje te nagovaraju na tako bezobrazne radnje kao kupovina lakova. Sramota.
    P.P.S. Tako mi je drago sto smo se upoznale! :****

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeeej, telepatija! :)
      Nadam se da će ti biti dobar kao meni...
      Mislim da toliko zle nigde ne postoje :D :D :D
      I meeeeni :* :* :*

      Delete
  2. Divota od noviteta :) Lakovi <3
    Ni ja ne znam što se žale na Pantene, meni je odličan :D Ja ga stavljam na suvu kosu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pretpostavila sam šta će tebi najviše da se dopadne :)
      Ni ja ne znam, ja ga stavljam i na mokru i na suvu i odličan mi je :)

      Delete
  3. Fenomenalni su ti noviteti!
    Verujem da su te blogodrugarice bas duuuugo nagovarale. :D
    Zao mi je sto smo se samo na blic srele a svakako mi je veoma drago sto smo se upoznale. :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      Čitavih 15ak sekundi :D :D
      I meni je, biće prilike i da se družimo :*

      Delete
  4. WOW ... ovo je zaista izvanredan new in ;).

    ReplyDelete
  5. Aaaaaa fantasticni noviteti! :) Drago mi je da imas Front Cover stic :) Uzivala sam u tim postovima :)
    Dry shampoo me uvek raduje kad vidim da neko koristi. Izuzetno prakticna stvar!
    Za OPIce nisam ni ocekivala neke mirnije nijanse, uvek poucas u sljokicastu srz :D A meni ostaje da zalim sto nisam bila na sajmu... :(
    Posebna pohvala ide Crystal Noir-u jer je to i moj omiljeni parfem <3 Trosim prvu flasicu i nadam se da se nikad nece potrositi. Zato ga i retko koristim, samo u posebnim prilikama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dosta smo uživali u tvojim front cover-ićima, sad malo došao red na moj :D :D :D
      Meni je ovo prvi, da sam znala ranije da je dobar, bio bi davno moj :)))
      A stvarno sam krenula sa namerom da uzmem neke nude, ali me nagovoriše :)
      Na Sajmu je najlepše bilo druženje, što se ostalih stvari tiče nisi mnogo propustila!
      I ja ovaj sad čuvam, prethodna 2 nisam :)

      Delete
  6. Sve je super :),meni se posebno dopada boja kiko lakova,i bas me interesuje kakva je ta maska DeadSea :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      Da, Kiko su baš zanimljive nijanse...
      I mene živo zanima, testiram je, pa ću pisati o utiscima :)

      Delete
  7. sve mi se sviđa, posebno lakovi, jedva čekam vidjeti sve manikure :D

    ReplyDelete
  8. Divni noviteti....Ovo Deborah rumenilo želim godinama :-)

    ReplyDelete
  9. Mislim da si se baš lepo opremila novitetima i dobro je što su te zle blogodrugarice odgovorile od neutralnih lakova. Šta će ti oni pored ovih divnih šljoka koje si upecala?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sad kad sam namazala jedan od šljokičastih, shvatam da su mi učinile uslugu :)))

      Delete
  10. imam ovaj limun piling i izuzetno je blag. A malo mi je bio sok da neko deilira nausnice kremom. Divan ulov sa sajma, gde si nabacvila Kiko lakove?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je osetljiva koža, pa mi ne deluje blago :)
      Ne znam, dosta devojaka iz mog okruženja tako depilira, dobar je način za one sa osetljivom kožom :)
      Hvala, dobila sam na poklon iz Rima...

      Delete
  11. Divni noviteti :) meni se najviše sviđaju OPI lakovi i NYX pigmenti :D

    ReplyDelete
  12. Uh, koliko noviteta :))) Uživaj :D Za oko mi je zapeo Aloha beach body scrub. Sam pogled na to vraća me na ljeto i kako je bilo super :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nakupilo se :))
      Joj, da može cele godine da bude leto, bilo bi idealno...

      Delete
  13. Super noviteti, meni nesto oci najvise lete na lakice, a i na parfeme, mada ti nisu bas po mom ukusu, ali svejedno volim vidjeti parfeme :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni uvek na šminku... :)))
      Kako da ne voli čovek kad lepo mirišu :))

      Delete
  14. fantastična gomila! opi izbor ti je odličan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopada, izabrala sam baš po mom ukusu :)

      Delete
  15. Versace od 90ml ??? Ti si prava srećnica,

    Moji favoriti su Allin, Balea za suvo pranje i Kiko lakići... Sve je divno, ali ovo je BAŠ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesam, baš sam se oduševila jer sam patila za njim :D
      Naravno, proizvodi za kosu u top 3 :))

      Delete
  16. divota! nesto od toga i ja koristim i volim ...alin sampon,nyx pigmete,a bez balea trakica ne mogu da zivim ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam ih tek sad otkrila i oduševila sam se, tako da će izgleda od sada biti redovno moje :)

      Delete
  17. I ti si pocela da koristis Allin sampon ;) Nadam se da ces biti zadovoljna ;)

    Te tracice za nausnice i ja koristim vec godinama ;)
    Imam Papriku, ali i to Rose Pesca rumenilo, koje koristim vise kao highlighter ili ga mesam sa mat pink rumenilima ;)

    Bezobrazne su ti te drugarice koje su te naterale na kupovinu sljastecih lakova umestu nekih "normalnih", pristojih NUDE :D Ahahaahaha... :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako je dobar kao losion, sigurno hoću :)
      Au, meni je baš tamno za te svrhe, jer sam bledunjava :)
      Skrooooz, bezobraznije nisam srela :D :D :***************

      Delete
  18. Što reći a da se ne ponavljam :)

    Divni noviteti, posebno parfemi i lakovi <3

    ReplyDelete
  19. Uuuuu, kakva gomila, opremila si se pošteno! Uživaj, a najviše me zanimaju utisci o NYX pigmetićima.

    ReplyDelete
  20. Kao i Snow, volim vidjeti parfeme iako su ova dva prejaka za mene :) ja sam njeznica :D

    ReplyDelete
  21. Wooow koji divni noviteti :DD !!! Ukrala bih ti svu dekorativu i lakove :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daću ti lakove, samo mi šminku ne diraj :D :D :D

      Delete
  22. Znaš šta? Jedva čekam da nalakiraš ove OPIće! Obožavam šljoke!!!

    ReplyDelete
  23. Prediiiiivni noviteti, prosto mi je zao da nesto izdvojim. :) Crystal noir je i moja ljubav. :)

    ReplyDelete
  24. OPIke su baš po tvojoj meri :*

    ReplyDelete
  25. Jao DIVNOOOOOOOOOO! Kakve divotice covece! Taj Balea piling je savrsen, a miris mu je da padnes na teme! <3

    Wonder olovkom ces biti odusevljena veruj mi <3

    ReplyDelete
  26. Aaa OPI lakovi su mi super, volim šljokaste, ovaj set mi se jako sviđa, MAC sjenilo vjerujem da je odlično, a i pigmente bih ti uzela :D :p

    ReplyDelete
  27. kakve su ti ove trakice što se tiče iritacija kože,imam baš tanku kožu pa ne znam što da uzmem...Kakve su ti u odnosu na depil.kremu?
    Inače, baš slabo pišeš zadnje vrijeme što mi je užžžasno žao :-(...šteta,obožavam ti blog!:-) poZZ :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je koža izuzetno osetljiva, a nemam nikakve iritacije od ovih trakica. Možeš da probaš, slobodno, nadam se da će ti valjati.
      Efekat je dugotrajniji od kreme, tako da glasam za trakice :D
      Hvala na lepim rečima, malo sam se ulenjila po pitanju bloga :(
      :* Veliki kiss

      Delete
  28. E hvala ti probat ću ih uzeti onda baš! Nadam se što bržem ponovnom blogopisanju ! :-D :-**

    ReplyDelete
  29. Tagovah te :)
    http://supernovakozmetika.blogspot.com/2014/01/closet-confidential-tag.html

    ReplyDelete
  30. Bogami te i ja tagovah :D ocito je krajnje vreme da obavis taj povratak u blogerske vode! :P ;*

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  32. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete