MakeupRSaveti

MakeupRSaveti

26 May 2013

Moje đubrence - potrošeni proizvodi (1. deo)

Hello! 

Davno sam htela da napišem ovakav post, ali mi malo bilo glupo da čuvam nešto što je zapravo smeće, ali šta sve mi blogerke nećemo raditi zarad posta...  Kad bih nekome rekla iz mog okruženja, verovatno bi me hospitalizovali. Postajem totalni weirdo.
 I tako je mene bilo sramoooota, kad juče, obavljajući svakondevnu rutinu vezano za higijenu i ostalo, shvatila sam da PAF! dosta toga sam ispraznila. Tako da sam rešila da jedan post bude posvećen mom đubrencetu.


 Ako sam dobro prebrojala (a jesam), potrošila sam 17 proizvoda *~^o^~ cheer



Pošto u većini postova preteram sa pisanjem i fotkama i mislim da već na pola 90% vas izgleda ovako:


Rešila sam da ovu temu obradim u 2 posta...

Pa, da krenemo...


1) Lilly krema za depilaciju za osetljivu kožu - ranije sam mislila da je jedina dobra krema za depilaciju Veet. I davala mnogo više para nego sad, a ova krema odlično radi svoj posao, a košta nekih 200 RSD. Pakovanje ima 150 ml i traje čitavu večnost. Meni je ovo četvrta ili peta krema po redu i neću je sigurno u skorije menjati. Koristim je za skidanje nausnica i depilaciju ruku. Nikada nisam imala nikakve iritacije. Sadrži aktivne sastojke iz proteina svile i ulja pamuka, hidrira i omekšava kožu i istovremeno štiti od upala.  Za razliku od uklanjanja dlačica brijačem, dlačice sporije rastu i nisu oštre, a meni je koža izuzetno osetljiva, tako da mi je ova krema sjajno rešenje. Neću je menjati u skorije vreme! 

2) Lilly skidač laka za nokte - gotovo uvek koristim ovaj skidač laka, kako ga ja zovem, a i većina aceton (a ne sadrži aceton u sebi kako lepo piše na bočici, ali navika je čudo, a i kraće je reći to nego skidač laka za nokte... Aceton, brate!). Pošto imam gel na noktima uvek, treba mi nešto "agresivnije" za uklanjanje laka sa noktiju, a ovaj skidač se pokazao kao idealan. Ne bih ga preporučila devojkama koje nemaju gel, jer dosta isušuje. Za njih je više Dahila skidač, meni on ne radi posao, tj. moram mnooogo da trljam, kao da skidam šljokice, pa uvek koristim ovaj i baš sam zadovoljna. Cena ovog pakovanja od 150ml je oko 150 RSD. 

3) Nivea hranljivo mleko za telo za izrazito suvu kožu - takođe jedan od proizvoda koji uvek imam u kupatilu, famozno tamnoplavo mleko. Sadrži bademovo ulje i ublažava stanje suve kože. Pošto je meni koža tela izrazito suva, noge mi se nekad čak i perutaju, meni ovo mleko dobro dođe, kao budali šamar. Sada su promenili pakovanje (obezbedila sam sebi novo kad je ovo bilo na izdisaju). Za neke je mnogo masno i ne preporučujem ga leti u toku dana, jer ćete se osećati kao masnije parče pečenja, ali u zimskim danima i letnjim noćima je idealno.




4) Nivea Straight & Easy balzam za ispravljanje kose - ovaj balzam trošim čitavu večnost jer sam u međuvremenu otkrila Balea mleko (pod brojem 6), pa sam ovo mučila kao bolestan jabuku. Inače, trebalo bi da štiti od toplote, do 200 stepeni. Nanosi se na vlažnu kosu pre korišćenja fena, obećavaju ravnu i sjajnu kosu. Meni je ovaj balzam bio ok, ništa posebno, ne bih ga opet kupila, nešto se nisam zaljubila u njega. Treba naneti na kosu u količinu veličine 1-3 trešnje:

3 trešnje
5) L'oreal regenerator za dugu i tanku kosu bez sjaja - ovaj mališa je bio u mojim favoritima za prošli mesec, zajedno sa šamponom. Šampon nisam još poarčila, ali uskoro ću. Sviđa mi se, lepo hrani kosu, lako je raščešljam, a ima predivan sjaj nakon korišćenja ovog balzama. Bez silikona je i ne otežava kosu, formula je obogaćena biserom i mikrokristalima zahvaljujući kojima kosa sija.

6) Balea mleko za kosu sa alojom i mangom - takođe jedan od favorita, pomenuto u jednom od mojih prvih postova . Sadrži 200 ml proizvoda u pakovanju, a cena je između 300 i 400 RSD. Koristim ga nakon svakog pranja (a perem kosu najmanje 2 puta sedmično), tako da mi je trajao čitavu večnost. I opet ću da ga kupim, jer sam oduševljena kako moja kosa reaguje na ovo mleko. Čak nekada kada samo operem kosu šamponom, stavim ovo mleko na krajeve i oni izgledaju kao da sam korisila balzam ili masku, uopšte nisu suvi.

7) Dahlia maska za potpuni oporavak suve i oštećene kose - kao i prethodni proizvod, ovaj takođe obožavam jer mi lepo nahrani moje olinjale čupice. Sadrži 300 ml proizvoda i takođe mi baš dugo traje, nju stavljam prilikom svakog drugog pranja kose. Na pakovanju piše da se drži 3 minuta, ali ja uvek dužim mnogo duže (ponekad i po sat vremena, a nekad i noć pred pranje, pa ujutru šamponiram). Ima mnogo bolji efekat kada se duže drži. Sada sam uzela Gliss maske, ali ću se sigurno vratiti ovoj jednog dana. Ona mi je favorit od Dahlia maski, najviše prija mojoj kosi.

Ala sam se raspisala, kao po običaju, zamislite koliki bi post bio da sam pisala o svih 17 proizvoda *#:-S whew!
Davim vas uskoro ostatkom *:D big grin A do tada...

Mnoooogo poljubaca od Magdalene 


i možete pogledati moj novi video koji sam okačila pre neki dan

P. S. Kako kod vas ide trošenje proizvoda?

55 comments:

  1. uvijek me oduseve ove slike zivotinjica koje iskopas. preslatki su!
    svasta si nesto potrosila, vidim da je vrijeme za novu kupovinu :***

    ReplyDelete
    Replies
    1. Volim životinjice mnogo, pa da ih 2uključim" u blog :D
      Jeste, jedva čekam da popunim zalihe :D
      :*

      Delete
  2. AnonymousMay 26, 2013

    Hahahah redovno me nasmejavaju ova tvoja poredjenja! Ali majke ti, odakle izvuce "k'o bolestan jabuku"??? :D Ahahaha
    To nivea mleko sam i ja koristila, pogotovo zimi jer mi se pojavi mozaik na nogama posebno na cevanicama. Ali opet... Rumors o testiranju na zivotinjama i ja se jos uvek dvoumim da li ce na belu ili na crnu listu.
    O Dahlia proizvodima razmisljam vec duze vreme, samo da kupim bas bas mleko za telo i sledece su Dahlia mazalice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To sam čula od oca :D To mi je rekao za vreme večere jednom davno, pa mi je svo mleko izašlo kroz nos...
      I meni se tako pojavljuje, pa moram da nahranim kožu. Ja sam čula rumor da je od marta u EU zabranjeno testiranje na životinjama, da i dalje prodaju te stare zalihe, ali novi proizvodi se ne smeju testirati. Nadam se da je true.
      Dahlia ima lepe proizvode!

      Delete
    2. AnonymousMay 26, 2013

      Pa da, taj rumor sam i ja culka ali cekam... Jako sam bila besna kada sam saznala da NIVEA, the Nivea, ona famozna 100godina stara tradicionalna nivea testira, medjutim sad treba da procackam i ako vise ne testiraju, onda imam opcije :D

      Delete
    3. Ja sve te informacije uzimam sa rezervom... Kao što su puštalu buvu da se u Liliju prodaje kojekakva kozmetika i da ih izbegavamo (kao roba neke š klase se tu prodaje i bla bla), baš u trenutku kada je kod nas došao DM. Malo prevelika slučajnost :D Tako je verovatno nekome u interesu da Nivei opadne proizvodnja (možda Balei). Ja i teorije zavere :D Ali mislim da u tome ima malo istine, ako ne i mnogo. Ali jedino važno je da ne muče životinjice!

      Delete
  3. 1 me je mnogo zainteresovao, 4 nigde ne mogu da nadjem,a ostalo sve imam :D
    Jedva cekam volume 2 :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 kupi, 4 ti ne treba :D
      Uskoro, uskoro :))

      Delete
    2. Ma da li sam dozivela da dobijem i "ne treba ti" kao povratnu infomaciju :D.
      Kupujem sigurno :)!

      Delete
    3. Rekla sam ti da ni lakove ne smeš da kupuješ :D

      Delete
  4. slatko ti je đubrence :D
    ja ništa ne čuvam,dok potrošim,leti u smeće.
    šta ti je to tamo lijevo,elfovo? valja li? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa to je logično, ali polako, dok još malo "zaglibiš" u blogovanje, svašta ćeš nešto neuobičajeno da radiš :D Pa i da čuvaš smeće :D
      Prajmer. Valja skroz, ali o tome u nastavku :)))

      Delete
  5. Meni nisu dosadni ovi postovi. Šta im fali. Ipak oni koji redovno prate dešavanja mogu vidjeti i pročitati nečija iskustva sa određenim proizvodom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je i u pravu si. Hvala što čitaš :*

      Delete
  6. ,,...meni ovo mleko dobro dođe, kao budali šamar."
    ,,...pa sam ovo mučila kao bolestan jabuku" Carice :D Volim da citam ove postove jer mislim da se realno misljenje o prozvodima stice kada se oni potrose, a to meni kao citaocu itekako pomaze u kupovini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D :D :D
      Da, neki proizvod može na prvo probanje da bude sjajan, a posle da razočara, a ima proizvoda kojima treba vremena da se "pokažu"... Tako da je najbolje pisati nakon određenog vremena...

      Delete
  7. AnonymousMay 26, 2013

    Nisu ni meni dosadni postovi, ni pod razno!Imam i ja ovaj balzam za kosu,odličan mi je i miris mu je divan!Čekamo svi vol.2 post hehe :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je <3 I meni se dopada, sve vezano za njega, verovatno ću ga opet kupiti...
      :)) Biće za koji dan :*

      Delete
  8. Samo ovooooo? pfff ... ne znam, mozda mi je samo previse dosadno, ali ja bih u cugu procitala sve da si ih opisala :D
    Znaci potrosila si barbikinu pisu.. ja joj moram opet dat sansu :D makar balzam, jer sto se sampona tice drzim se onih litarskih afroditinih :) Fino si se natrosila.. :) Ja u ladici skupljam smece, da mi u kuci vide da nakon sto nesto potrosim stavljam u ladicu umjesto u smece hladno bi pomislili da sam hoarder :/ moram sto prije napravit post da to pobacam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D :D :D Izgleda da ti jeste malo dosadno :D
      Jesam, presušila je :D Ni ja nisam šampon potrošila još uvek zbog litarskog.
      Stvarno smo za posmatranje :D :D :D Ja ću ovo moje sa zadovoljstvom da zavrljačim u kontejner :)))

      Delete
  9. hoću rezenzije za ove nuxe stvarčice !!!!
    nisi me smorila postom. nisi se potrudila dovoljno!
    :D hoćemo ostatak!

    p.s. meni jako sporo ide trošenje stvari...u jednom trenutku sam
    imala gomilu proizvoda identične namene na 'lageru', pa sam umesto da
    potrošim jedno pre nego krenem sa drugim, ja u stvari napadala sa
    svih strana te jadne stvari...tako da sada imam 4 šampona za kosu
    koja menjam kako kad mi dođe,zajedno sa 3 regeneratora,
    3 gela za kupanje, par kamenih pudera otvorenih, nekoliko čistača
    za lice koje menjam...
    argh...ne ide trošenje :/
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. U sledećem ću se potruditi da se smorite kao kese :D :D :D
      Pisaću o nuxe, mada ja nisam vična pisanju o preparativi...
      Razumemo se. Meni je čitavu večnost trebalo da potrošim ovo...
      Započni 10 pan projekat da bi rešila taj problem ;)

      Delete
  10. Potpuno te razumijem što se tiče čuvanja smeća. Ja sam svoje već par puta morala spasiti od kante, ali sam čudakinja koja voli te postove!

    ReplyDelete
  11. Sta bi se kod nas trosilo nego acetoni :D
    Super djubrence :) Moracu i ja da uvedem ali slabo mi se trose stvari osim dezodoransa, kupke, i sl. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Treba kao Prase da nabavimo kanister acetona :D
      Hvala, vidi uradi nešto po tom pitanju :)

      Delete
  12. Slatka je mala maca, ali ja ne spavam dok čitam tvoje postove - ja obožavam postove s puno fotki :)
    I opa, potrošila si 17 proizvoda :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda ću posle ovog "đubravog" krenuti da pravim ponovo postove sa puno fotki :)))
      Da, bravo ja :)

      Delete
  13. E da, tako je i meni nekad bilo glupo, a sad ih skupljam kao hrčak i onda srećno bacim nakon posta Proizvodi koje sam potrošila br. x :D
    Želim tu Dahlia masku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko piše blog, ne zna za sramotu :D
      Pa kupi je, ako je želiš :)) Nećeš se pokajati!

      Delete
  14. i ja sam upravo potrosila ovaj elseve regenerator :) svaka cast na trosenju ;)

    ReplyDelete
  15. Kako je slatko mače <3
    Bravo za potrošene proizvode!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slatko, kao svi mačići na svetu :))
      Hvala, Prasule :*

      Delete
  16. Uvek se odusevim ovakvim postovima ;)

    I ja sam odusevljna macom...Takav je bio moj Mica :( Sad si me opet rastuzila ;( Uginuo je u januaru ove godine ;(((

    Nego...sto se potrosenih proizvoda tice, koristila sam samo Niveino mleko za telo, koje kao i svi, obozavam!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je krivo :((((((((((((((((( Znam kako je teško izgubiti macu...
      I ja ga obožavam i obavezno ga imam!

      Delete
  17. Mogu ti reci da nam se nekoliko proizvoda podudara!!:) a ja bas volim sto stavljas fotke uz tekst, uvek sam bila vizuelni tip i mrzela sam knjige u kojima nema crteza ili fotografija :D tako da mi je tvoj blog pravo osvezenje!!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znači imamo sličan ukus :)
      Ja sam uglavnom u dodiru sa knjigama i listovima koji nemaju crteže i frustrirajuće je jako, pa ovde može da bude "po mom" :)))
      Drago mi je da ti se dopada :*

      Delete
  18. Ja za ruke koristim trake s voskom a za noge depilator, tako mi glatkoća dulje traje! :D
    Živinice su preslatke , pogotovo ježić, sada imam potrebu probuditi svog hrčka i maziti ga i gnjaviti! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja koristim za noge depilator :)
      A vosak mi smeta :(
      Blago tebi, nemoj mnoogo da ga ugnjaviš :D

      Delete
  19. AnonymousMay 28, 2013

    TRI TRESNJE SLIKA!!! EPIC WIN!!! xDDD
    Teska si ti mega car faca :-)))

    Mene Dahlia odusevljava, stvarno su mnogo dobri, definitivno im je potrebno malo vise reklame, jer vrede svaki dinar ;D

    Predrazesna si, pozdrav, Alekta :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D :D::D :D
      Slažem se skroz! Mogli bi da porade na reklami...
      Hvala, Alekta, veeeeeeeeeeeliki kiss za tebe :*******************

      Delete
  20. Kod mene bi verovatno na slici bila hrpa potrosenih acetona. :D Kupila sam skoro taj isti Lilijev skidac sva sreca u manjem pakovnju jer je grooozan! Toliko susi nokte i kozu da to nije normalno. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam povećala naglo potrošnju zahvaljujući vama lakoholičarkama :D
      Jeste, za vas sa prirodnim noktima je očajan, ja primećujem da mi se prave zanoktice od njega :(

      Delete
  21. Drago mi je da cujem da je ova Lili za depilaciju dobra. Bas se stalno mislim da li valja... Taman da ustedim za neki lakic hahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malo imaš lakova, u pravu si, na to potroši pare :D :D
      Stvarno je odlična!

      Delete
  22. Jel ono Armani Code ili sam ja ćorava :D Obožavam ga! I moja bočica je prazna od skoro :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Armani Mania :)) Ostalo ćeš pročitati u sledećem postu :)

      Delete
    2. Jaooo da haha mislila sam na Maniu :) Code ni nemam i uopšte ga ne volim :)

      Delete
    3. Pa da, on je crn, tako da si pomešala imena, bočice nisi mogla :)))

      Delete
  23. Jooooj, kako sam sretna što sam napokon pronašla vremena i za blog :D vidim da si ti puno toga potrošila, neka, sad imaš argument za još malo kupovine :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam, nedostajala si!
      Da, idem sutra malo da kupujem, posle ću i mnogo :D :D :D

      Delete
  24. AnonymousJune 03, 2013

    Odavno me neki regenerator nije oduševio kao ovaj!Imam 6 (!XD)polupotrošenih, ali danas ću opet po ovaj, mirrriše mi krasno i tako se kosa sija od njega, čudo jedno! :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Au, skupljaš regeneratore kao klikere :D :D :D
      Da, stvarno je divan, i mojoj kosi prija mnogo!
      :*****

      Delete
  25. Br.1 me je mnogo zainteresovao jer trosim mnogooo na sredstva za depilaciju i pritom ne mogu da nadjem ono sto mi odgovara... :/ da li je za ovu kremu potrebna spatulica tokom skidanja ili se samo ispere? HELP!!!

    P.S. Mnogo mi se svidja tvoj sajt

    ReplyDelete