MakeupRSaveti

MakeupRSaveti

27 March 2013

Kako vizuelno uvećati oči uz pomoć šminke

 Nisu sve devojke sreće da imaju savršen oblik oka, ali postoji par trikova da se to ispravi...
Pa, da se "bacim" na objašnjavanje!

1) Oblikujte obrve! - kao što sam pisala u postu vezanom za popunjavanje obrva, mislim da je to deo koji je preterano zanemaren. Ako niste sigurne kakav vam oblik odgovara, prepustite to profesionalcu i posle samo pratite oblik koji je kozmetičarka napravila. Mala investicija koja pravi veliku razliku!
P. S. Nemojte biti u zabludi da će vam oči izgledati veće ako su vam obrve tanje, naprotiv! Obrve treba da izgledaju prirodno, a najvažnije uredno.  Takođe, popunjavanjem možete doprineti da vaše oko dobije definiciju. Probajte, iznenadićete se.

2) Istaknite trepavice! - ako su vam oči sitnije, koristite pomagala da biste naglasile svoje trepavice, kao što je uvijač za trepavice
Istina da izgleda kao sprava za mučenje, ali korišćenje iste nije nimalo strašno. Približite oku, tako da trepavice budu između 2 metalna dela, približite ručkice (makazasti deo) i držite 5 sekundi. Još bolji efekat ćete postići ako ugrejete uvijač fenom za kosu.
Ono što se podrazumeva jeste korišćenje maskare. Izaberite neku koja će vam izdužiti trepavice, ali i povećati volumen, tako da vam budu naglašene. Obavezno nanesite 2 sloja. Moje novo otkriće je maskara I <3 Extreme o kojoj sam već pisala .
Ono od čega mnoge devojke beže, a što vizuelno može mnogo da uveća oko su veštačke trepavice. Stavljanje veštačkih trepavica je prilično jednostavno, samo je potrebno malo vežbe. 


3) Sakrijte podočnjake - nađite dobar korektor kojim čete sakriti tamne kolutove oko očiju. Na taj način će konačno vaše oči doći do izražaja, a ne da glavni akcenat bude na uočljivim podočnjacima. Takođe se trudite da se naspavate, umijte se hladnom vodom, smanjite so u ishrani koliko god  možete i stavljajte obloge od kesica čaja koje će smanjiti naduvenost očiju. 

4) Koristite belu olovku ili u boji kože da uokvirite oko. Ukoliko ispod oka koristite crnu olovku, to će vam vizuelno smanjiti oko. Bež olovke izgledaju prirodnije od belih, na vama je da odlučite koju ćete. Preporučujem Deborah i Max Factor olovke. 


5) Sedefaste senke će lepo istaći vaše oko, a tamnije mat koristite u pregibu. To je odličan trik koji daje dimenziju vašim očima! Dobro izblendajte senke, da biste stvorile "ombre" efekat.

6) Izdužite oko pomoću ajlajnera - ovaj korak može napraviti znatnu razliku, lepo uzvučen ajlajner će istaći vaše oči, trepavice će vam izgledati duže, a oko izduženije ukoliko produžite ajlajner i napravite krilce ;) Možete eksperimetisati i sa plavim ajlajnerom, on će lepo istaći oko. 

7) Koristite jarke ruževe - verovali ili ne, ovo će učiniti da vaše oči dođu do izražaja.

Snimila sam i video na ovu temu:




Proizvodi koje sam koristila:

1) Avon baza za senku
2) Sleek Eau La La liner br. 318 White Noise
3) Maybelline Color Tattoo br. 05 Eternal Gold
4) Alverde senka br. 01 Elegant Beige
5) Rimmel Glam'Eyes br. 621 Orion
6) Golden Rose Style Liner Black & Black br. 14
7) Essence I <3 Extreme crazy volume maskara
8) Oriflame set za popunjavanje obrva

Ljubim vas! Magdalena 

34 comments:

  1. Ta maskara je ludilo, a ovo je moj novi omiljeni video. Bas ovakav EOTD volim. Nude a opet vrhunski :)))! Vala neka je sneg, da odmoris oci malo od sminke :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :***
      U pravu si, bilo bi ubistvo da je lepo vreme, imala bih previše inspiracije. Ovako sam smorena, pa mi nije do šminkanja, što i nije tako loše :D

      Delete
  2. Odličan video i saveti!

    ReplyDelete
  3. super je ovo, vec vidim da cu i ja morati da isprobam maskaru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Hvala! Ja sam baš zadovoljna, nadam se da ćeš i ti biti!

      Delete
  4. Odlican tutorijal! Prelepa si :)

    ReplyDelete
  5. Super video, baš korisan. Obrve su ti odlične :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je, to mi je i bio cilj, da nekome bude od koristi :) Hvala!

      Delete
  6. Super tutorijal! :) Obrve su ti prelepe!

    ReplyDelete
  7. Super su saveti, slažem se skroz :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! Drago mi je, da ne bude kao sa onim novinskim člancima xD

      Delete
  8. Odličan tutorija, imaš jako lijepu kožu, zavidim ;-) i sviđaju mi se nokti ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, napraviću vernu fotografiju kože, da te utešim, jer kamera malo laže :)))

      Delete
  9. Ja imam jako sitne oci, moje jedno oko je kao pola tvog oka bukvalno :-( mada idu na koso, kao mackaste, pa kad se nasminkam, to ispadne lepo i zavodljivo. Video je super, bas cu da isprobavam ovaj tvoj nacin sminkanja. Pozdrav za tebe, divna si <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti... Odlično što su ti mačkaste, mnogo devojaka bi ti zavidelo :) Javi kako je prošlo! :*

      Delete
  10. Pirsinzi <33333333333333333333333333333333

    Kao lutka si lepa pu pu :)

    Nesto nisam videla br ruza, koji je? Bas je lep :)

    Pozdrav, Alekta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma izgleda koralno, a ustvari je pink, pa zato nisam napisala koji je, da ne bi ljudi imali pogrešan utisak o boji :) Pomešala sam Rimmel Kate 05 i 06, a rumenilo je GR 06 Candy pink, već sam ga pre stavljala, i na oči čak :D
      Hvala, Alekta, veliki kiss za tebe! <3

      Delete
  11. mnogo mi se svidja tutorijal, samo tako nastavi:)
    pozdrav!

    ReplyDelete
  12. Super se sminkas, ja nikako ne mogu da izvucem takvu crtu alajnerom, bas to vesto radis. Imam preguste trepavice i previse su podignute, ili sam bas nespretna :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Polako, samo vežbaj i biće to dobro ;) Stavi ogledalo niže (da gledaš ka dole) i biće ti lakše! Poz

      Delete
  13. Svakaa ti cast na savetima i videu :D Koji uvijac za trepavice mi preporucujes?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :****
      Ovaj moj sam uzela u Lilly-ju i nije nešto sprektakularno, ako hoćeš dobar, preporučujem ti da izdvojiš malo parica za to i uzmeš u Sephori npr.

      Delete
    2. Hvala na savetu,tako nesto sam i planirala :D

      Delete
  14. Jel mozes molim te da mi kazes koji program koristis za editovanje videa? Ja sam snimila 3 bezuspesno, nista ne umem da sastavim, namucih se posteno a ni jedan nije dobar :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koristim Windows Movie Maker, on je jako jednostavan za korišćenje! Pokušala sam i Vegas Movie Studio, ali ne umem da se snađem, treba vremena da se nauči, a ja toga sad nemam. Ako ti nešto bude nejasno, piši mi na mail da ti kažem šta i kako ;)

      Delete
    2. Ja sam skinula WMM ali nece da radi kod mene, kad god pokusam da importujem video, izbaci mi error :/

      Delete
    3. Možda ne podržava to kako ti je snimljen video. Sledeće podržava: Video files: .asf, .avi, dvr-ms, .m1v, .mp2, .mp2v, .mpe, .mpeg, .mpg, .mpv2, .wm, and .wmv

      Delete
  15. Hm... ovu essence maskaru uopće nisam vidjela u trgovini :O Najdraža mi je i love extreme ona crna, moram probati ovu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda će tek stići kod vas ;) Probaj, pa javi kako ti se čini, volela bih da mi neko uporedi sa onom starom jer je nisam probala....

      Delete