MakeupRSaveti

MakeupRSaveti

14 March 2013

Kako naneti puder

Uh, ovo je bio jedan odvratan dan u kome mi ništa nije polazilo za rukom, ali sam ipak odlučila da snimim video. I pokajala se, tako da sam sad nervozna skroz.

Nego, da pređemo mi na "temu". Rešila sam da snimim video, a i da napišem ovde korake u nanošenju pudera. To je kod mene jako bitna stavka, jer mi je koža lica prilično problematična. Mislim da sam se zapravo zbog toga toliko zainteresovala za šminkanje...
Već duže vreme koristim BB kreme svakodnevno (L'oreal-ova mi je favorit, koristim i Garnier), a onda to setujem Rimmelovim Stay Matte puderom u kamenu i ceo dan sam mirna.
Postupak je sledeći:
1) Operite lice tečnim sapunom ili gelom, a zatim nanesite dnevnu kremu na lice i vrat. Ja koristim Avon-ovu tečnost za pranje lica od breskve i Balea kremu. Sačekajte da koža upije kremu, nekih 15ak minuta.


2) Izaberite odgovarajući tečni puder u zavisnosti od tipa kože, tena i pokrivenosti koju želite da postignete. Ja sam koristila MaxFactor Face Finity puder 3 u 1, koji u sebi sadrži prajmer, korektor i puder i odlično pokriva.
3) Izaberite odgovarajuću četku za nanošenje pudera. Moja preporuka su vam četke ravno sečene i guste, jer najbolji efekat puder ima na licu nakon nanošenja ovakvom četkom (bar je to moje skromno mišljenje): Koristim svakodnevno četku iz Coastal Scents seta četki. 

4) Stavite na ruku odgovarajuću količinu pudera, a zatim "pokupite" to četkom i prenesite na lice, pritiskajući  nežno prvo na nos, zatim obraze, čelo i bradu. Zatim kružnim pokretima suprotno od kretanja kazaljke sata razmazujte puder od nosa ka spoljašnjosti lica. I spustite puder na vrat, jer nema ništa ružnije od različite nijanse vrata i lica. 

5) Uklonite višak pudera papirnom maramicom, na taj način ćete izbeći da vam lice izgleda kao maska. Uradite to pritiskajući maramicu na lice, bez trljanja, jer ćete time skinuti puder.

6) Ukoliko imate delove na licu kojima je potrebna veća pokrivenost, nanesite još jedan tanak sloj pudera.

7) Nesavršenosti kao što su podočnjaci i bubuljice, crvenila, pokrijte korektorom i nežno utapkajte u kožu.

8) Ako korisitite kremasto rumenilo ili bronzer, nanesite ga.

9) Sačekajte 3-5 minuta da koža upije puder, a onda nanesite puder u kamenu/prahu. Ja koristim Rimmel Stay matte br 005 i oduševljena sam ovim puderom, odlično matira lice. Nanosim ga pufnom za puder, jer daje mnogo veću pokrivenost nego četka. 


Krenite od nosa, najvažnije je da T zona pude dobro pokrivena, a onda nanesite puder na ostatak lica.

Video u kome je (možda) bolje objašnjeno:



To bi bilo to Think  Posreća me na recept za tortu ovo što sam napisala. 
Da li svakodnevno koristite puder? Ili samo za posebne prilike?

Ljubim vas i želim nam svima da što pre dođe proleće, tada će sve biti lepše






40 comments:

  1. Ajooooj jesi li se iznervirala kada si shvatila da ti je ugasena kamera? :/ Inace bas lep video tutorijal. I bas su ti lepo nasminkane oci. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlepila sam, shvatila sam tek posle kad sam montirala video da tog dela nema... Hvala :)

      Delete
  2. Jao, jao, jao. Video je super kvaliteta kao i svi prethodni :). Jos uvek nisam probala 3 u 1, drzim se LP i CA od Max Factora, mada mi na tebi deluje jako dobro. Puder svaki dan kad moram napolje, mada kad odem 2 puta u solarijum i imam normalnu boju, uopste mi ne pada na pamet :). Gde si kupila ogrlicu divna je :D?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Di :* Kupila sam je u P. S.u-u :)

      Delete
  3. I ja imam provlematično lice i u poslednje vreme primećujem da mi puder u kamenu postaje neophodan, iako do skoro nije :/ Tako da će mi to biti naredna kupovina, samo razmišljam koji da uzmem, a o ovom Rimmelovom sam čula različita mišljenja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je ovo treći po redu. Kad ga tek naneseš, izgleda ponekad brašnjavo(možda ga zato ne vole), ali posle 2 min se stopi sa kožom i ceo dan stoji :)

      Delete
    2. Super, hvala, moram da svratim do lilija da malo bolje pogledam, pa možda ga i uzmem :D

      Delete
  4. Odlican post. I ja sam vremenom skontala da ravne cekte mnogo bolje nanose tecni puder od sundjera (sem ako sama struktura pudera nije takva da zahteva sundjer). A kameni puder nanosim "fluffy" velikom cetkom, da bude sto pre :)

    PS: Giveaway kod mene na blogu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja volim da sam maksimalno mat, pa koristim pufnu :) Nadam se da ću dobiti lakove, prelepi su :) :*

      Delete
  5. Odličan post za početnike :) ja koristim kabuki za pudere u prahu i kamenu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I na početnike moramo da mislimo :) Meni kabuki služi kad fotkam nokte, pa obavijem ruku oko drške :D

      Delete
  6. Sa kog sajta si porucila cetke? I koja je bila cijena seta. Poz.
    Sladjana iz Podgorice

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa Coastal Scents sajta, bilo je prilično davno, tako da se ne sećam tačno cene, oko 30ak dolara je bio set od 24 četkice i odličan je, jedino što toliko košta i dostava... Zato sam počela da naručujem sa BH cosmetics jer prodaju vrlo slične stvari, a dostava je duplo jeftinija. Dobre su i ELF četkice, a nisu skupe, ja sam naručivala sa njihovog UK sajta... Pozdrav veliki!

      Delete
  7. Sve si fino rekla, nema šta :)
    Koristim puder svakodnevno, izuzetak su jedino dani kad je napolju 40 stepeni. Neke stavljam tvor četkom, neke ravno sečenom, neke pljosnatom, neke prstima, neke sunđerom... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, drago mi je :)
      Da, sve zavisi od pudera, da li su gušći ili ređi... Ali čini mi se da je ova ravna nekako univerzalna :)

      Delete
    2. Hvala ti na odgovoru. Veliki poz za tebe.

      Delete
    3. Nema na čemu, i drugi put! :) Pozdrav!

      Delete
  8. Super je video! :) Nisam probala ovaj MF puder, sada testiram Xperience Weightless, ali inace imam blago problematicnu kozu i ne zahtevam veliku prekrivenost, vec samo da mi ne iziritira lice. :) Takodje od skoro koristim Stay Matte puder - super je! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E, jedino taj od njihovih nisam probala... Ovaj je dosta težak, ali odlično pokriva, dobar je za specijalne prilike :) Slažem se za Stay Matte, ne bih ga menjala ni za šta :)

      Delete
  9. Bas je dobar taj Max factor puder,nisam ga jos probala. A Rimmel stay matte obozavam ali posto sam ga potrosila uzela sam Maybelline dream matte i za sada odlican :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš lepo izgleda na koži! Možda i ja malo promenim, pa uzmem taj kad ovaj potrošim, volim Maybelline :)

      Delete
  10. Odlican i detaljan post...Meni je trenutno Garnier BB favorit,za nijansu mi je bolja od Lorealove jer ne prosijavam sa njom posto je namenjena kombinovanoj kozi.A cetkica me odusevila,u skorije vreme mora biti moja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A meni obrnuto, brže prosijam sa Garnier :D Daa, četkica je odlična :*

      Delete
  11. Kako si nas pripremila na tvoje lice bez sminke ja reko ko zna kakvo je, a ti imas dve tackice haha. Odlican video, nastavi tako :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :) Na kameri se ne vidi baš sve, sigurno imam bar 6 tačkica :D

      Delete
  12. Sta kazes da napravis video kako ti konturiras lice, ako konturiras?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konturiram :) Hoću, mislila sam da mi sledeći video bude kako da oči izgledaju veće, pa ću onda taj... Hvala za predlog! :)

      Delete
  13. Super je video, prijatna si za slusanje i gledanje! :))
    P.S. Koji video editor koristis? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :))) Najobičniji, windows movie maker :) Pokušavam sad da naučim da koristim neki bolji, ali za sada mi loše ide :D

      Delete
  14. A to je taj baksuz bio...a dobro, nemas razloga za brigu, sve se fino razume!:) super je video i ti si draga devojka stvarno, sve lepo objasnis...:) a sto se tice pitanja, ja ga koristim preko dana nesto malo, onako ovlas(u kamenu), a za izlaske detaljno...mada moram priznati da ni blizu pravila nisam to radila do sad, ali evo videa kakav sam trazila!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Azra :* Drago mi je ako ću biti od pomoći :)

      Delete
  15. Da li je velika razlika izmedju Rimmel stay matte 003 i 005? Ne znam koji od ta dva da uzmem :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije ogromna, a u zavisnosti od toga kakav ti je ten, vidi koji ti je bolji... Jer ide zima, pa svi postajemo svetli, možda bolje 003 :)

      Delete
    2. Hvala! :)

      Delete
  16. Jel moses da mi kazes kako si oblikovala obrve ja bih htela ovakve kao tvoje ali nikako da uspem pomozi mi ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ih čupkala često, pustila sam da vrate svoj prirodni oblik i onda sam samo odstanila dlačice koje štrče. Malo je nezgodno dok čekaš da porastu, ali izdrži se :) Verujem da ćeš uspeti!

      Delete
    2. Hvala inace sjajan ti je video i bas si prijatna za slusanje imas lep glas.

      Delete
    3. Nema na čemu, hvala tebi na lepim rečima :)

      Delete