MakeupRSaveti

MakeupRSaveti

29 November 2014

Favoriti novembar 2014.

Snimila sam video u kome vam pričam o omiljenim stvarčicama koje sam koristila u ovom mesecu, koji je na izdisaju. Nadam se da će vam se dopasti i da možda imate neki favorit kao moj... Ukoliko imate neku želju za video, pišite.



Meni omiljeni proizvodi su:

Don Juan Watershine karmin - link
NYX baza za senku
NYX Adorable paleta
L'oreal Miss Manga maskara - link
L'oreal True Match korektor #3
Bourjois bronzer Delice De Poudre
MAC mineralno rumenilo nijansa LoveJoy
Kiko Longlasting Stick Eyeshadow
Bioderma Sensibio H20 micelarna voda
Golden Rose Holiday lak za nokte #74




Poljubac!









23 November 2014

L'oreal Mega Volume Miss Manga maskara


Maskara je obavezni deo mog šminkanja. Jedno vreme sam bila opsednuta Essence I love extreme o kojoj sam već pisala, pa sam uglavnom nju koristila, ali sam rešila da i drugim maskarama dam šansu. Danas ću vam pisati o mom trenutnom favoritu - L'oreal Mega Volume Miss Manga.


Za razliku od dosadašnje "ozbiljnosti" L'oreala, ova maskara je malo veselija i simpatičnija. Pakovanje je isto kao i npr. Volume Million Lashes, ali sa PINKK detaljima. Moja maskara je crna, one u boji nisu u mom fazonu, ali ako ste ljubiteljke, ova maskara se proizvodi u tirkiznoj i ljubičastoj boji. 


Pakovanje sadrži 8,5 ml proizvoda, Maskara je prilično vlažna, što je dobro, jer se kasnije tokom nošenja ne kruni i ne pravi grudvice. 


Četkica je klasična, sa tom razlikom što joj je "vrat" fleksibilan i možete je saviti da bude pod određenim uglom. Ovo je odlično, jer na taj način može iz različitih uglova da se priđe trepavicama i da se odlično raščešljaju.

#1 bez maskare, #2 1 sloj maskare, #3 2 sloja maskare, ali samo na gornjim trepavicama

Posebno mi se dopada što nakon što se maskara osuši, trepavice nisu krute na dodir, već lepe i paperjaste. Ukoliko se potrudite oko nanošenja, postoji verovatnoća da će vas pitati jesu li veštačke. Dovoljan je jedan sloj, ali ako ste drama queen kao ja, onda premanite još jednom. Efekat koji se postiže su "lutkaste" oči.

Čak na zvačničnom sajtu imaju zanimljive igrice, možete da prevlačenjem maskare modelu namažete trepuške u crnoj, tirkiznoj ili ljubičastoj boji na sajtu L'oreala, na ovom linku http://www.loreal-paris.co.uk/missmanga/.

Jako sam zadovoljna ovom maskarom... Da li ste je vi probale? Kakvi su vaši utisci?

Trep trep + big kiss


19 November 2014

Freshlook sočiva u boji

Volim svoju boju očiju, ali ponekad volim i malo da se igram. Rešila sam sebe da počastim parom sočiva u boji koja će moju šućmurastu boju očiju pretvoriti u plavu, da ličim na majku.



Na Facebook-u sam ugledala reklamu Optike Denić, videla šta imaju u ponudi, a onda sam se bacila na pretragu nijansi na google-u, da vidim koja bi izgledala najprirodnije. Odlučila sam se za  Freshlook  Colorblends Sterling Gray, jer su po tvrdnjama proizvođača, a i mnogih koji su ih probali, izgledala najprirodnije plavo, uprkos nazivu. Naručila sam ih online u subotu uveče, u utorak su bila na mojoj kućnoj adresi.



U kartonskoj kutijici su spakovane 2 plastične pljosnate kutijice u kojoj je smešteno po jedno sočivo u odgovarajućem rastvoru. Sočiva su jako svetla i kombinacija su svetlije i tamnije nijanse, da bi oku dala što prirodniji izgled, kome većina teži, osim ako idete na proslavu Noći veštica.


S obzirom da je moja boja očiju prilično tamna, trebalo mi je nešto ovako svetlo. 

Na ovoj fotografiji izgledam kao Merilin Menson, koga se inače plašim.
Želela sam da prikažem razliku između moje boje očiju i sočiva.
(fotografisano bez blica, kao da sam digitronom fotkala)
Prilično lako se nanose. Obavezno pre nanošenja operite ruke i vodite računa ukoliko imate duge nokte da ne oštetite sočiva. Nakon što sam odlepila foliju, sačekala sam da se rastvor koji je ostao na sočivu malo osuši, a onda sam naslonila na oko. Par puta sam jače zatrepnula da bi se "centrirala". 
Prvo vreme je malo neobično, ali sam se brzo navikla. Prilično su udobna i uopšte nisu smetala mom vidu, oku sokolovom.


Savet: Uvek stavite sočiva pre nego što se našminkate, naročito ukoliko vam maskara nije vodootporna. Na sočivima ostaje rastvor ili vam mogu zasuziti oči, pa postoji rizik da ćete da pokvarite šminku oko koje ste se trudile.

Oči sa sočivima i na dnevnoj svetlosti izgledaju skroz prirodno plavo, za razliku od većine koje izgledaju najblaže rečeno zastrašujuće, tako da sam prezadovoljna izborom koji sam napravila. Jedini problem je što nema plastične kutijice u kojoj se čuvaju, pa ću to morati da kupim naknadno.

Sočiva koštaju 2.800,00 dinara, naručila sam ih online na sajtu optike Denić, a koštalo me ukupno 3.000 dinara, jer se plaća i dostava. 

Sočiva na stranim sajtovima koštaju dosta manje, gotovo duplo manje, ali je dostava skuplja. Narudžbine sa domaćih sajtova se plaćaju pouzećem, tako da ne morate da brinete da li ćete dati pare, a ostati bez sočiva, s obzirom da se na stranim sajtovima plaća unapred, karticama.
Ukoliko želite svoj primerak, na vama je da odlučite kako ćete ih kupiti. Možda nije loše ni posetiti neku radnju, da uživo vidite kako to izgleda...

Sve u svemu, upozoravam vas da ćete me često gledati kao plavooku, jer mi se dopadam ovako :)...


LJUUUUUUUUUUBIM VAAAAAAAS!






16 November 2014

Aura Eyes Intensifier tečni ajlajner

Prvi ajlajner koji sam koristila bio je Golden Rose. To je bilo pre mnoooogo godina i nisam imala pojma da ga nanesem, ali vežbalo se. I koristila sam ga do skoro, kada sam polako ili sigurno prešla na gel ajlajnere (pisala sam o Maybelline i NYX gel ajlajnerima) , jer sam se malo zasitila "lakovanog" izgleda GR ajlajnera. Kao što vidite po promenjenom izgledu mog bloga, postala sam nešto suptilnija.



Otkrila sam da Aura ima tečni ajlajner i odmah sam otišla da kupim svoj primerak. Kutijica u koju je smešten ajlajner je simpatična, sa lepim fontom, a zalepljena je, pa možete biti sigurne da niko pre vas nije čačkao oko vašeg budućeg ajlajnera.

Samo pakovanje ajlajnera je klasično. Drška je dugačka, a četkica tanka i odlična za precizno nanošenje. Boja je intenzivno crna i nema potrebe da prelazite više puta da biste dobili potpunu pokrivenost, dovoljan je jedan. 



Brzo se suši, postojan je na kapku i ne preslikava se. Jedino što nisam uspela da proverim je kako se ponaša po vrućini, jer evo već je jesen i vrućine neeema.

Ovaj ajlajner je više nego zadovoljavajući, a predivna mu je i cena, svega 333 RSD.


Veliki kiss


12 November 2014

Šminkanje za početnike - četkice za oči

Često mi postavljaju pitanje vezano za četkice za šminkanje. Zato sam rešila da današnji post, a i kratak video koji sam snimila, posvetim toj temi...


Drago mi je da se kod nas konačno mogu kupiti razne četkice, lepo je imati izbor. Za lepo našminkano oko vam ne treba više od 3 četkice, a investicija može biti nekih 600, 700 dinara, ako umete dobro da izaberete.

1) Ravna četkica za senku - služi za nanošenje senke na pokretni deo kapka i iznad obrve. Može biti od prirodne ili sintetičke dlake.


2) Četkica za blend - najvažnija, jer će zahvaljujući njoj šminka na očima izgledati mnogo otmenije i više profi ukoliko vam je prelaz između senki postepen. Moja omiljena je Cala četkica broj 311. Takođe su odlične i Ecotools, Blush i Essence.


3) Četkica za ajlajner - ova četkica bi trebalo da bude od sintetičke dlake i kosa je, pa zahvaljujući tom obliku možete da lepo napravite krilce ajlajnera. Video o tome kako da nanesete ajlajner možete pogledati ovde (klik), a ova četkica može imati bar 3 namene. Ako želite da saznate više o tome, kliknite ovde.

Jefitne, a kvalitetne četkice:

-Aura - možete ih nabaviti u Lilly-ju i mnogim parfimerijama
-Ecotools - možete ih nabaviti u DM-u, najčešće u setovima od po nekoliko četkica
-Cala i Blush - možete ih nabaviti u radnjama Alexandar Cosmetics-a ili naručiti online na njihovom sajtu
-Essence četkice - možete ih nabaviti u Lilly-ju i DM-u. jedina mana je što se brzo rasprodaju

Vidimo se uskoro, ukoliko imate neke ideje za novi video, obavestite me.

Big kiss



04 November 2014

Chanel lak za nokte - May Le Vernis #535

Pošto je dan lep, nekako prolećni, danas ću pisati o jednom divnom Chanel laku za nokte roooze boje. Dugo, dugo sam želela da u svojoj kolekciji lakova za nokte imam jedan Chanel. Razlog? Nemam  pojma. Kada je trebalo da se odlučim za jedan, ni 20 sekundi se nisam razmišljala, odmah sam izabrala nijansu May


Boja je nežna, baby pink, meni omiljena kada je u pitanju lak za nokte. Ono što me je posebno oduševilo je što lak MIRIŠE! Navikla sam na onaj zagušujući miris laka, posle koga morate pola sata da luftirate prostoriju, a svi koji su prisustvovali tom činu postanu malo šl-bl. Sa ovim to nije slučaj i to je definitivno bilo lepo iznenađenje.



Da bi se postigla puna pokrivenost, potrebno je naneti dva sloja. Lak je dovoljno gust da ne ostavlja ćelava mesta na noktima, a isto tako se ne razliva sa strane i ne ostavlja grozne balončiće.



Što se sušenja tiče, treba mu malo više vremena... Međutim, ja najčešće koristim Seche Vite preko svakog laka, pa mi to ne predstavlja problem. Ima  veoma visok sjaj i bez top coat-a, a ostaje na noktima dok vam ne dosadi.


Naopako bi bilo da ovaj lak nema sve kvalitete koje sam navela, s obzirom na cenu od 23 evra. Za te pare bi uz sve ovo trebalo i svako jutro krevet da mi rasprema. Ali je u pitanju poklon, pa neću da kmečim. Inače, presrećna sam što imam ovakvog lepotana u svojoj kolekciji, zaista je poseban i miljenik.

Do sledećeg kuckanja, veliki poljubac!


02 November 2014

NYX Gel Liner & Smudger Dark Brown - gel ajlajner

Sastavni deo moje (svako)dnevne šminke je ajlajner. Nekad tanji, nekad deblji, nekad mačkasti, ali uvek prisutan. 

Pošto se šminkam rano ujutru, često mi je crni ajlajner too much, pa sam se mesecima premišljala koji braon da uzmem, kao blažu varijantu. Odlučila sam se za NYX gel Liner & Smudger u nijansi Dark Brown


U staklenoj je teglici i sadrži 3 g proizvoda. Ja sam se odlučila za tamnobraon od 5 nijansi koje su u ponudi. Za nanošenje koristim kosu sintetičku četkicu. Iz prvog poteza se dobija "puna" boja, pa ne morate nekoliko puta da prelazite da biste pojačali intenzitet. Za nijansu je suvlji od Maybelline gel eyelinera o kome sam ranije pisala, tako da mi je u početku bilo malo neobično, jer je navika čudo.



Pored toga što se može koristiti za svoju glavnu namenu, kao ajlajner, služi i kao podloga za smokey eye, tako što se na pokretni deo kapka nanese, a zatim razmaže. Upravo zbog te namene je bolje što je nešto suvlji, jer nema preslikavanja. Izdržava ceo dan, bez mrdanja sa mesta i ne bledi.


Kupila sam ga u radnjici Beauty Concept u mom gradu, koja je distributer za Alexandar Cosmetics. A ako nemate sreće da u vašem gradu postoji takva radnjica, ili vas mrzi da idete u šoping (što se meni često dešava), možete da naručite sa sajta AC. Mene je gotovo mesecima mrzelo da na putu sa posla svratim i konačno kupim svoj primerak i padalo mi je na pamet da naručim online... Cena je 846 RSD. 

Ovako ajlajner izgleda na oku...   Na poslednjoj fotografiji je swatch ajlajnera nakon što sam ga ukvasila i trljala prstom. Kao što vidite, nije se razmazao.

Ako ne znate kako da nanesete ajlajner, a volele bi da imate pogled mačkice, nadam se da će vam ovaj video tutorijal sa sajta madi.rs biti od pomoći.

Inače, u poslednje vreme sam isprobala dosta šminke i drugih proizvoda koji se odlično pokazali, pa ću u narednim postovima podeliti sa vama svoje utiske. Nadam se da vam se dopada i novi izgled mog malog bloga, bio je običan cirkus do sada, pa sam ga malo upristojila. Družićemo se uskoro ponovo, obećavam,